• Головна
  • Росіяни влаштували наймасштабнішу атаку на об’єкти енергетики в різних областях України. На ДніпроГЕС триває пожежа
08:26, 22 березня

Росіяни влаштували наймасштабнішу атаку на об’єкти енергетики в різних областях України. На ДніпроГЕС триває пожежа

Російська армія сьогодні вночі та вранці масштабно обстріляла обʼєкти критичної інфраструктури, у тому числі Дніпровську ГЕС.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко та йдеться у повідомленні Укргідроенерго в Телеграм 22 березня.

"Зараз ворог здійснює наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Мета - не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни", - пише Галушенко.

"На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС. У частині регіонів є перебої зі світлом. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання. Робимо усе можливе, аби якнайшвидше повернути людям світло", - запевнив міністр.

У повідомленні Укргідроенерго зазначається, що влучання є по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі.

"Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині. Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів", - пишуть енергетики.

Зазначається, що загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована.

Росіяни влаштували наймасштабнішу атаку на об’єкти енергетики в різних областях України. На ДніпроГЕС триває пожежа, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ДніпровськаГЕС #обстріл #енергетика #22 березня
Високі оцінки користувачів за Достоверность
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...