• Головна
  • Помер колишній ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко
22:54, 15 квітня

Помер колишній ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко

Помер колишній ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко

На 84-му році життя помер багаторічний ректор (1986-2010) Донецького національного університету ім. Василя Стуса Володимир Павлович Шевченко.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці університету.

"Сумна звістка сколихнула академічну спільноту Упродовж 24 років Володимир Шевченко очолював. Перестало битися серце Героя України, Заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Національної академії наук України, Почесного ректора нашої Alma Mater, доктора фізико-математичних наук, професора Володимира Павловича Шевченка... Володимир Павлович присвятив усе своє життя розвитку нашого Університету, формуванню інтелектуальної еліти нації, становленню наукової школи механіки тонкостінних конструкцій. Упродовж 24 років Володимир Шевченко очолював наш Університет. Пліч-о-пліч разом із колективом однодумців йому вдалося перетворити молодий регіональний ЗВО на один із провідних класичних університетів країни, що згодом отримав статус національного, одним із перших приєднався до Болонської хартії та став повноправним членом Європейської асоціації університетів. Завдяки його цілеспрямованості, ініціативності, управлінській майстерності та життєвій мудрості вдалося зміцнити кадровий потенціал, удосконалити навчальний процес та систему наукових досліджень Університету", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за ініціативи Володимира Шевченка було відкрито перший україномовний ліцей для старшокласників із поглибленим вивченням фундаментальних дисциплін та Гуманітарний інститут у Маріуполі, створено Науково-навчальний центр нанотехнологій, розроблено концепцію другої вищої освіти, у п’яти містах Донецької області започатковано центри з підготовки та перепідготовки спеціалістів.

"Володимир Шевченко підготував понад 150 наукових праць, зокрема дві монографії та чотири навчальні посібники з грифом Міністерства освіти та науки України. Гордістю наукового доробку вченого стали монографії «Механіка композитів», «Граничні інтегральні рівняння в теорії пластин та оболонок», «Задачі термопружності тонких оболонок з розрізами», які відзначаються глибиною та переконливістю теоретичних узагальнень, тісним зв’язком із потребами виробництва. Розробки В. П. Шевченка широко застосовуються в гірничій, машинобудівній та інших галузях важкої промисловості України. Ученим підготовлено 6 докторів, понад 20 кандидатів наук", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, що після російської окупації Донецька 2014 року Донецький національний університет ім. Василя Стуса було евакуйовано до Вінниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шевченко #ДонНТУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...