• Головна
  • У драматичному матчі «Шахтар» вирвав перемогу над «Зорею», - ВІДЕО
18:56, 18 квітня

У драматичному матчі «Шахтар» вирвав перемогу над «Зорею», - ВІДЕО

У драматичному матчі  «Шахтар» вирвав перемогу над «Зорею», - ВІДЕО

У перенесеній грі 10-го туру УПЛ «Шахтар» зустрічався із «Зорею».

Головний тренер «оранжево-чорних» Маріно Пушич зробив лише одну вимушену зміну в стартовому складі команди порівняно з попереднім матчем: замість дискваліфікованого Зубкова на правому фланзі атаки вийшов Мар’ян Швед, повідомляє пресслужба донецького клубу.

Сікан знову забиває першим

«Гірники» зі стартових хвилин володіли територіальною перевагою, хоча перший момент у грі створили якраз луганці: Герреро небезпечно бив у ближній кут – Різник парирував. Донеччани відповіли ударом Коноплі після розіграшу штрафного (трохи вище воріт) та потужним пострілом Шведа (м’яч рикошетом від Башича пролетів повз стійку). Відкрити рахунок вдалося на 30-й хвилині: Азаров на лівому фланзі розібрався з трьома опонентами та виконав подачу на дальню стійку, яку ударом головою замкнув Данило Сікан – 0:1. До завершення першої половини команди ще раз обмінялися гострими нагодами: Герреро після флангового навісу не зумів поцілити в площину, а Конопля з паса Шведа пробив за сантиметри від штанги.

Тайм у більшості та перемога з голами Бондаренка й Невертона

Другий тайм суперники розпочали також із небезпечних атак. Спершу Різник перехопив простріл Герреро й не дозволив відзначитися Горбачу. Біля протилежних воріт чудовий шанс мали Кевін та Швед, але удар бразильця і добивання Мар’яна із центру штрафного прийшлися в захисників «Зорі». Слідом Кирюханцев з-за меж карної зони ледь не закрутив у дальній кут.

На 57-й хвилині луганці залишилися вдесятьох, коли Джордан отримав другу жовту картку за фол на Судакові та був вилучений з поля. Тривалий час «гірники» тримали м’яч і комбінували на чужій половині поля, проте створити щось небезпечне не виходило.

А господарі на 73-й хвилині скористалися швидким контрвипадом і зрівняли рахунок: Герреро вивів сам на сам Кирюханцева, який вразив правий кут. Маріно Пушич миттєво відреагував заміною, випустивши другим форвардом Траоре. Сама ж гра стала максимально відкритою, і от уже голкіпер рятує «Зорю» після пострілу Судакова під поперечину, а у відповідь Антюх обвідним ударом трохи не докручує в дальній кут. «Оранжево-чорні» продовжували йти вперед великими силами, але натикалися на щільну оборону луганців: так під удари Шведа, Бондаренка та Сікана самовіддано кидалися захисники «Зорі», Судаков спрямував м’яч над воротами.

Тренерський штаб донеччан кинув у бій трьох бразильців – Марлона Гомеса, Невертона та Егіналду. Зрештою на 86-й хвилині гостям вдалося забити вирішальний м’яч: чудова комбінація в дотик за участю ледь не половини команди завершилася ювелірним ударом Артема Бондаренка з лінії штрафного у лівий нижній кут – 1:2. Остаточний рахунок у компенсований час встановив Невертон. Бразилець лівим флангом увірвався до карного, обігрався з Траоре й упевнено переграв кіпера.

3:1 – «Шахтар» переміг «Зорю» і продовжує лідирувати в чемпіонаті України.

Уже в понеділок, 22 квітня, команди зустрінуться знов. У поєдинку 25-го туру УПЛ «гірники» прийматимуть «Зорю» у Львові. Гра на «Арені Львів» розпочнеться о 18:00.

«Зоря» (Луганськ) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:3 (0:1)

Київська область, «Лівий берег», 500 глядачів

Голи: 0:1 Сікан (30), 1:1 Кирюханцев (73), 1:2 Бондаренко (86), 1:3 Невертон (90+1)

«Шахтар»: Різник, Конопля (Гочолеішвілі, 89), Бондар, Матвієнко (к), Азаров (Траоре, 76), Криськів (Марлон Гомес, 84), Бондаренко, Судаков, Швед (Егіналду, 84), Кевін (Невертон, 84), Сікан

Вилучення: Джордан (57, друге попередження)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Зоря #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...