• Головна
  • «Шахтар» розгромив «Чорноморець»: голи забили Судаков, Сікан та Кевін, - ФОТО, ВІДЕО
23:19, 5 травня

«Шахтар» розгромив «Чорноморець»: голи забили Судаков, Сікан та Кевін, - ФОТО, ВІДЕО

ФОТО:  ФК «Шахтар»

ФОТО: ФК «Шахтар»

У матчі 27-го туру УПЛ «Шахтар» приймав «Чорноморець».

Головний тренер «гірників» Маріно Пушич зробив лише одну вимушену заміну в стартовому складі порівняно з минулим поєдинком: у центрі захисту замість дискваліфікованого Валерія Бондаря вийшов Ярослав Ракіцький. Від перших хвилин грав і герой попередньої зустрічі команд Марлон Гомес, повідомляє пресслужба донецького клубу.


Першого символічного удару по м’ячу завдав захисник України Альберт Ткаченко (позивний Крісмас), боєць 6-го батальйону 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.

Подвійний удар від Судакова й Сікана

«Гірники» традиційно потужно розпочали гру і вже у стартові 5 хвилин мали декілька гольових нагод. Спробу Судакова пробити із центру штрафного блокував Салюк, він же став на заваді м’ячу після пострілу Зубкова з правого краю, а удар Кевіна в дальній кут потягнув голкіпер.
Одесити відповіли шансом Путрі, який з-за меж карної зони пробив над воротами. А донеччани створили ще 2 моменти (удар Сікана парирував Варакута, а Зубков трохи не влучив у дев’ятку), а потім і забили 2 голи поспіль.
На 19-й хвилині Георгій Судаков отримав м’яч у середині поля, протягнув його трохи ближче до воріт суперника та з 23 метрів уразив ближній кут, відкривши рахунок, – 1:0.
А вже на 23-й хвилині Ракіцький чудовим навісом знайшов у центрі штрафного Данила Сікана, який влучним ударом головою подвоїв перевагу донеччан – 2:0.
Ще до перерви «оранжево-чорні» могли довести справу до розгрому, але Зубков у намаганні пробити «скорпіоном» не поцілив як слід по м’ячу, а удар Кевіна під ліву штангу кіпер гостей перевів на кутовий.

Кевін встановив остаточний результат

У дебюті другої половини команди обмінялися моментами Авагімяна (його удар у дальній кут взяв Різник) та Судакова (обіграв того ж Авагімяна, але пробив над воротами), а на 56-й хвилині донеччани забили втретє.
Голкіпер «Чорноморця» збив у карному Сікана, а Кевін упевнено реалізував пенальті, розвівши м’яч та Варакуту по кутах – 3:0.
Близьким до дубля був Судаков, але з вигідних позицій двічі бив вище цілі. Тренерський штаб «гірників» потроху вводив свіжі сили в гру: на заміну вийшли Егіналду, Степаненко, Швед, Невертон і Назарина.
Чудову нагоду одразу ж організували бразильці, коли Невертон віддав на Егіналду, але постріл того прийшовся в поперечину. Наприкінці поєдинку суперники атакували вже на зустрічних курсах. Дві нагоди мав півзахисник одеситів Ієде – перший удар блокував Матвієнко, а з другим упорався Різник.
У відповідь Швед завершував комбінацію Степаненка й Невертона, проте влучив у воротаря, а Судаков з паса Егіналду пробив повз штангу.

3:0 – «Шахтар» знову з розгромним рахунком обігрує «Чорноморець», здобуває вже 14-ту перемогу поспіль в УПЛ і продовжує лідирувати в чемпіонаті з відривом в 4 очки.

У наступному турі Прем’єр-ліги на нас чекає українське класико. У суботу, 11 травня, у Львові відбудеться матч «Шахтар»«Динамо». Гра пройде на «Арені Львів» за присутності обмеженої кількості глядачів і розпочнеться о 18:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Чорноморець» (Одеса) – 3:0 (2:0)

Київська область, «Лівий берег», 500 глядачів

Голи: 1:0 Судаков (19), 2:0 Сікан (23), 3:0 Кевін (56, пен.)

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко (к), Ракіцький, Азаров, Криськів (Назарина, 82), Марлон Гомес (Степаненко, 74), Судаков, Зубков (Швед, 74), Кевін (Невертон, 74), Сікан (Егіналду, 68)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...